Kunden fortæller

Svimmelhed

Begyndelsen og min baggrund

Mit navn er Nichlas, født i Tønder i 1992. Jeg er uddannet grafisk designer og arbejder i dag med 3D visualiseringer. Jeg flyttede til Aalborg med min kæreste i 2020.

Mine synsproblemer startede ud i sommeren 2021. Alt imens jeg kæmpede med stress og frygten for den grumme Corona, som hang tungt over os alle. Mine problemer var svimmelhed og nogle flakkende øjne, som ikke kunne holde fokus ret længe. Det blev lidt et problem på min arbejdsplads, da jeg sidder på computer og skal holde fokus på skærmen.

Jeg gik til optiker i Aalborg, og fik at vide jeg havde lidt problemer med mit samsyn. Optikeren anbefalede at jeg gik til Anni Optik. Må indrømme jeg var lidt skeptisk. Jeg gik på nettet og søgte på øvelser jeg selv kunne lave, og synes det hele var lidt tosset og hokus
pokus. Der gik et par måneder før jeg tog mig sammen og ringede til Anni. Den flinkeste rare dame, som meget gerne ville hjælpe.

Forløbet hos Anni Optik

Det hele startede ud med endnu en synstest, hvor alt blev tjekket grundigt. Herefter gik forløbet i gang. Nu startede flere måneders træning. Både hjemme og på klinikken. Endnu engang var jeg skeptisk, fordi hvad skulle det hjælpe at ligge på jorden og kigge på en bold der svinger fra side til side? Hvis naboerne har kunne se mig i disse måneder, har de helt sikkert kigget en ekstra gang. Stille og roligt begyndte jeg at mærke en forandring. Jeg blev mere opmærksom og bevidst på mit syn. Jeg kunne ligesom bedre styre det. Det skete dog ikke automatisk. Det er hårdt arbejde med ca. 30 min. træning om dagen. Jeg skal også nævne min søde kæreste, som hjalp med at svinge bolden, grine når jeg havde nogle sjove briller på, og egentlig bare var der for mig.

Efter forløbet

I dag er jeg som tidligere nævnt blevet mere bevidst om mit syn. Jeg kan mærke når jeg skal trække mig fra ting som feks. fester, fødselsdage og andre store forsamlinger. Disse ting kan nemlig påvirke mit syn og svimmelhed. Dog har jeg fået en længere horisont til overnævnte
ting. Der går længere tid, før jeg bliver nødt til at trække mig, og nogle gange behøver jeg det slet ikke. I dag er jeg tilbage på fuld tid efter 8 måneders sygemelding, så det er rigtig skønt. Jeg skal dog huske nogle råd som Anni gav mig i løbet af dagen, så mine øjne ikke bliver trætte så hurtige. Derudover har jeg fået nogle øvelser, som jeg kan bruge fremadrettet, som skal hjælpe med at holde mit syn stærkt og fleksibelt.

Bedste hilsner og anbefalinger fra Nichlas.