Kunden fortæller

Testet ordblibd

TAK til Anni for hendes faglighed og personlighed – Juni, 2022

Josefine er 11 år og fik i foråret 2021 konstateret ordblindhed. Til at fremme hendes indlæring fremover startede hun på et forløb med synstræning hos Anni Optik. Josefine selv fortæller, at hun havde meget svært ved at forestille sig, hvad det var for noget, da vi voksne omkring hende foreslog opstart af forløbet.

Josefine fortæller også, at det til tider er et forløb, der har krævet hendes energi og været lidt hårdt. Træningen gør træt, generelt i kroppen. Det kræver, at man prioriterer sin tid til det i hverdagen, og også når man skal op til Anni optik. Men hun siger også, at hvis nogen spurgte
hende til råds om at starte, så synes hun helt sikkert, at de skal give det en chance – fordi det hjælper.

Josefine mærker særlig tydeligt, at hun er blevet bedre til at koncentrere sig, hun beskriver bedre at kunne huske, det hun lærer i skolen, og det er blevet nemmere at forstå mere indviklede, kollektive beskeder. Josefine tilføjer, at hvis hun havde vidst det på forhånd, så kunne
hun måske have glædet sig til at starte op. Med et glimt i øjet, så er noget af det gode også at få lidt ekstra fri for skole, at turen til Anni er blevet gjort til en hyggestund, at det er dejligt at kunne vise Anni at blive bedre, og faktisk er nogen af øvelserne rigtig sjove og føles ikke som træning.

En anden vigtig ting er, at Annie er sød, stille og rolig. At når man har mødt Anni, så forsvinder nervøsiteten for at fejle – for som Josefine siger ”Anni kritiserer mig ikke og presser mig ikke, hun er bare rigtig sød”. Vi voksne omkring Josefine kan kun genkende det, som Josefine beskriver. Anni skabte hurtigt sin relation til Josefine, som var bærende og til stede under hele forløbet.

Grundet rammerne omkring Josefine har der været brug for, at Josefine selv har taget et stort ansvar for at lave øvelserne, at huske de nye øvelser … Og heldigvis til trods for vores bekymringer om dette, så har det vist sig muligt. Josefine har i stort omfang kunnet videreformidle øvelserne til de voksne, der skulle hjælpe hende, hun har fået lavet øvelserne, og holdt sig selv til ilden … Vi voksne er alle bevidste om, at det har været et stort ansvar for Josefine – Josefine selv siger, at det har været OK. Og ikke mindst – Josefine har altid gjort fremskridt fra gang til gang hos Anni optik.

For Josefine er det vigtigste at få fortalt andre, at synstræning hjælper, og at det er rart at komme hos Anni. For os voksne er det vigtigt at få fortalt andre den velfortjente, store tillid som Anni fortjener, når vi lader hende hjælpe/behandle/træne ens barn – hun har en enorm faglighed, og erfaring, et stort hjerte og er et fantastisk menneske.