Kunden fortæller

En standhaftig 8 årig dreng

Sørens beretning

Søren går i 2 klasse og har haft læseproblemer. I starten af 2. klasse fik vi besked på, at Søren ikke var det man kaldte læser dvs. han kunne ikke læse en sætning. Skolen og os bemærkede, at han ofte lukkede det ene øje når han skulle fokuser. Derfor valgte vi at få Søren checket for blandt andet det man kalder ”samsyn”. Og i forbindelse med testen fik vi bekræftet, at hans øjne ikke arbejdede optimalt. Udover læseproblemer havde Søren ofte hovedpine når vi kom hjem om eftermiddagen.

Idet Søren i forvejen har briller med styrke +5,5 på begge øjne, ville vi gerne, om vi kunne gøre noget så hans syn i hvert fald ikke blev dårligere. Vi besluttede, derfor efter testen, at gå i gang med et synstræningsforløb hos Anni Optik i Aalborg. Denne træning har bestået i besøg hos Anni ca. hver 14 dag og en ½ times træning hver dag her hjemme sammen voksen. Dette træningsforløb har vi kørt siden ultimo januar 2006 og til medio maj 2006.

Søren er i dag det der hedder læser og kan læse bøger med lix på ca. 6. Og har næsten ikke haft hovedpine siden opstarten hos Anni.

Store fremskridt

Om det er synstræningen, der har gjort det eller om det er andre elementer – vides ikke, men det er da pudsigt, at der i den periode, hvor vi har gået til synstræning er sket så store fremskridt!

Søren har været rigtig god og standhaftig til at træne og har gjort en stor indsats, især når man tager i betragtning, at han kun er 8 år. Vi har som en gulerod lovet, at når han er færdig hos Anni må han vælge imellem et weekendophold sammen med familien eller en ny cykel. Valget blev en ny cykel.