Kunden fortæller

Hovedpine, nakkesmerter, frygt for dårligt syn og behov for briller trænet væk.

Alle optikere bør have viden indenfor synstræning!

Første gang jeg stiftede bekendtskab med Anni var i 1998, da jeg flyttede til Aalborg for at læse på Universitetet.
Min optiker Per Carlsen fra min fødeby havde anbefalet Anni Optik, og mit valg faldt derfor på hende.
På daværende tidspunkt havde jeg et syn, som løbende blev forværret. Hver gang jeg fik mere styrke i mine linser og briller, nærmest ”spiste” mine øjne bare den ekstra styrke.

Anni anbefalede, at jeg skulle prøve synstræning, hvilket jeg gik i gang med i 1999. Efter en periode med synstræning var der en klar forbedring og mit syn blev stabilt. Jeg blev meget bevidst om ”at kigge op”, ”uglesyn” og at slappe af i øjnene. Alt sammen som en del af det jeg har lært gennem min synstræning. Øjet har mange musklerl, som skal trænes.

I mange år gik det godt, og jeg havde et stabilt syn på omkring -6. Jeg gik primært med linser, og var godt tilfreds med dette.

Omkring 2005 fik jeg en irritation i mine øjne og kunne pludselig ikke tåle mine kontaktlinser mere. Jeg har altid været meget påpasselig med mine linser og øjne. I 2006 fik jeg en øjenoperation, som gik rigtig godt, og mit syn ”gik i 0”. Jeg var ovenud lykkelig, da jeg for første gang siden 5. klasse ikke længere behøvede at gå med briller for at kunne se.

Mit syn ændrede sig igen

Der gik herefter en del år, hvor alt var godt. I løbet af de sidste par år, har jeg godt kunne mærke at mit syn var ved at ændre sig igen. Jeg turde ikke gå til optiker igen, da jeg var meget rædselsslagen for, at mit syn ville blive ligeså dårligt, som før min øjenoperation, dvs. en styrke på -6.

Jeg kunne mærke, at jeg ikke var helt så god til at stille skarpt fra kort til langt, men tænkte at jeg jo desværre nok skulle have både en kørebrille og en skærmbrille, og måske også en fast brille. Jeg var stadig ikke klar til at tage ned til Annie igen på grund af min angst for at skulle have en brille, og hvor mit syn bare ville blive dårligere og dårligere. Jeg var bevidst om, at jeg nu er midt i 40’erne, og der derfor med al sandsynlighed snart ville være brug for briller.

Jeg gik lidt afventende indtil foråret 2021, hvor jeg pludselig fik en voldsom spændingshovedpine over venstre øje, som også førte til spændinger i nakken. På det tidspunkt var der megen snak på mit arbejde om firmabetalte skærmbriller, hvor der var lavet en firmaaftale med en optikerkæde. Jeg var fuldt ud klar over, at jeg under ingen omstændigheder ville tage ned til den omtalte optikerkæde, da de jo ikke har forstand på synstræning, og ej heller kendskab til mit synsforløb. Jeg tog derfor kontakt til Annie igen efter mange års fravær, og heldigvis var hun ikke gået på pension endnu.

Jeg havde voldsomme spændinger i mine øjne

Med stor nervøsitet tog jeg ved første møde en synstest, hvor også mine øjnes evner til samsyn mm. blev testet. Det blev hurtigt klar for Annie, at jeg havde voldsomme spændinger i mine øjne og særlig mit venstre øje. Ydermere kunne hun konstatere, at jeg havde brug for -0,25 i styrke. Vi talte lidt om behovet for en skærmbrille pga. mine spændinger, men hun anbefalede, at vi skulle se tiden an i forhold til resultatet af synstræningen.

Anni lagde et synstræningsprogram til mig, som jeg fulgte i ca. 2 måneder med tilhørende opfølgningsmøder.
Efter blot 1-2 uger var min hovedpine væk igen, og det samme med mine nakkespændinger. Efter ca. 2 måneder tog jeg en test igen. Mine evner til at stille skarp fra kort til langt og samsyn var blevet markant bedre, og behovet for en brille var væk.

Mit synstræningsforløb i 2021 er gået utroligt godt og hurtigt, og bærer stort præg af min tidligere synstræning, som mine øjne ikke havde glemt, da først træningen gik i gang.

Jeg får ikke det dårlige syn igen!

Jeg har gået rundt i flere år i frygt for at skulle få mit dårlige syn tilbage, men denne frygt har Anni manet til jorden. Jeg får ikke det dårlige syn igen! Ja, jeg får jo nok en ”alderdomsbrille”, men jeg vil på ingen måde få mine hinkestensbriller tilbage. Det er en kæmpe lettelse for mig!

Jeg er utrolig taknemmelig for at jeg tilbage i 1998 fik anbefalet Anni Optik, og tør ikke forestille mig, hvad der ville være sket med mit syn, hvis jeg var gået til en almindelig optiker, som ikke har fokus på hele øjet og men kun hvor godt man kan se.

Det er en skam, at der ikke er mere fokus på og viden om synstræning blandt optikere, da jeg ikke kan lade være med at tænke på, at utrolig mange mennesker kunne træne deres øjne op, så deres syn ikke blev ved med at blive forværret, så deres spændingshovedpine forsvandt, så de var trygge ved at køre i bil om aftenen osv. Jeg er overbevist om, at hvis jeg i en alder af 45 tog til en alm. optiker med spændingshovedpine, så ville jeg øjeblikkelig få en skærmbrille for at få mine øjne til at slappe af. Jeg har i stedet valgt Anni Optik, og jeg kan nu med glæde sige, at jeg hverken har brug for en skærmbrille eller en kørebrille!

1000 tak, Anni, for dit engagement og fantastiske arbejde!”

 

Mange hilsner
Christina Donner Nygaard