Kunden fortæller

Hjernerystelse

Da jeg i december 2020 opsøgte Anni Optik, var det en temmelig miserabel Anne-Mette, der mødte Anni. Få uger inden havde jeg været så uheldig at hamre mit hoved ind i en væg, hvilket havde resulteret i en hjernerystelse, der gjorde det umuligt for mig at læse, se på en skærm eller koncentrere mig i mere end fem minutter ad gangen.

Da Anni undersøgte mig, fandt hun ud af, at jeg – udover at besidde en mild langsynethed – havde utrolig dårligt samsyn. Det dårlige samsyn var med al sandsynlighed blevet forstærket af hjernerystelsen, og Anni forklarede mig, at det manglende samarbejde mellem mine øjne var med til at forværre mine symptomer, som indebar både kvalme og en tilbagevendende følelse af, at hele verden snurrede rundt.

Mit forløb hos Anni Optik

Det gav god mening, så jeg gik med åbent sind ind til behandlingen hos Anni. Alligevel var jeg en smule skeptisk, da jeg fik den første øvelse: Som en anden pirat skulle jeg ligge på gulvet med klap for det ene øje og følge en bold, som blev svunget rundt over mit hoved! Trods det lettere komiske element blev netop dén øvelse omdrejningspunktet for hele mit forløb, og den og en håndfuld andre øvelser gjorde, at jeg i løbet af de næste fem måneder kom på ret køl. Jeg blev desuden udstyret med et par briller, og selvom jeg stadig fastholder, at mit hoved ikke egner sig til at bære briller, er de mig i dag uundværlige, når jeg læser og arbejder.

De næste fem måneder kom jeg regelmæssigt hos Anni. Jeg bor i København, men prioriterede alligevel at krydse Bælterne for at komme hjem og få nye øvelser. Med Annis holistiske tilgang til forbedring af synet, blandt andet indeholdende elementer af mindfulness, var det altid hyggeligt og givende at komme til sessionerne. Desuden fik Anni og jeg hurtigt slået fast, at vi har helt samme humor.

Forbedret samsyn og mindre langsynet

Ved slutningen af forløbet målte vi mit syn og samsyn igen. Ikke nok med, at mit samsyn var blevet stærkt forbedret – med Annis hjælp havde jeg fået trænet mine øjne mindre langsynede! Jeg mærker i dag intet til min hjernerystelse, og jeg kan både læse, arbejde og se på skærme uden at få det dårligt.

For at vende tilbage til starten: Da jeg opsøgte Anni, var det dels på opfordring fra min mor, dels på opfordring fra en anden optiker i Aalborg-området. Begrundelsen var enkel: ”Anni er specialisereret i hjernerystelser; hun er den bedste.” Det var hun. Hun hjalp mig med at komme over min.

Mange sommerhilsner,
Anne-Mette