Kunden fortæller

Endelig fri for hovedpine og ondt i øjnene

Min historie med dårlig syn og synstræning.

Første gang jeg havde problemer med mit syn var, da jeg startede på hhx i 2004 (16 år), her begyndte jeg at døje med rigtig meget hovedpine, når jeg skulle læse og sidde ved computeren, så jeg kom til optikeren, hvor de fandt ud af, at jeg var nærsynet og skulle have briller, dette var i december 2004.

Jeg havde aldrig overvejet, at jeg skulle have briller, men det var egentlig ok, da jeg fandt ud af, at de hjalp med det samme, så jeg vænnede mig hurtigt til at gå med dem. Men jeg gik kun med brillerne til marts 2005, da jeg opdagede, at jeg ikke følte, jeg havde brug for dem mere, da jeg ikke havde hovedpine mere, så jeg følte alt var fint igen.

Der gik ca. 1½ år, før jeg igen fik problemer med en daglig hovedpine, der gjorde, at jeg havde rigtig svært ved at læse lektier, fordi jeg ikke kunne fokusere ordentlig, så når jeg læste, blev teksten til små ”myrer” efter kun et par minutter. Og som tiden gik følte jeg det blev værre og værre, for jeg kunne ikke læse, hvad der blev skrevet på tavlen i timerne, hvilket var utrolig frustrerende at skulle spørge en sidekammerat om alt, der blev skrevet.

Svært ved at genkende ansigter

Men det var ikke kun i skole mit syn gav problemer, for det var utroligt dårlig på afstand, så jeg havde meget svært ved at genkende ansigt på en egentlig kort afstand, og det gav også problemer, når jeg skulle køre bil, fordi jeg skulle alt for tæt på skiltene, før jeg kunne læse dem ordentlig, så alt i alt var det hele noget skidt, og der skulle gøres noget.

Så jeg henvendte mig til en optiker i Aalborg i slutningen af 2006, og jeg fik taget en synsprøve, der vidste at mine briller, jeg havde i forvejen, stadig skulle passe, men problemet var, at det gjorde de ikke. Men dette kunne optikeren ikke forklare, så fik egentlig ikke noget ud af det besøg.

Der gik yderligere nogle måneder, hvor hovedpiner fortsatte, og selve mine øjne gjorde ondt, og jeg havde ikke overskud til noget som helst, fordi jeg hele tiden havde hovedpine, så prøvede endnu en gang at henvende mig til min optiker, men resultatet var det samme som den forrige gang, men denne gang henviste de mig til en øjenlæge.

Jeg fik en tid hos øjenlægen et par uger efter, hvor jeg gennemgik en masse test, men her var svaret det samme, som hos optikeren, og jeg fik at vide, at der måtte være noget andet, der spillede ind på mit syn, men han kunne ikke sige hvad.

Så nu blev jeg dybt frustreret, for som jeg så det, kunne der åbenbart ikke gøres noget, og jeg stod foran mine eksamener, så jeg kunne blive student. Men jeg kom igennem og kunne holde sommerferie, hvor jeg egentlig ikke mærkede det store til mine øjne, men det startede igen for fuld skrue, da jeg startede på min videregående uddannelse efter sommerferien 2007, og stod nu i samme situation som før.

Problemer med sit samsyn

Men det viste sig, at min mor havde de samme problemer, og hun havde været til optiker i Løgstør, som fortalte, at min mor havde problemer med sit samsyn, og da hun fortalte om min situation, kunne de konkludere, at jeg nok havde det samme problem, og da jeg læste det flyer, jeg fik af min mor, så passede alle symptomer.

Så herefter fandt jeg frem til Anni Optik, hvor jeg straks bestilte en tid, hvor der blev taget en grundig synsprøve, og ganske rigtig kom hun frem til resultatet, at mit samsyn var dårligt, hvilket gjorde, at jeg spændte i mine øjne, når jeg skiftede mellem at se langt og kort. Det var en utrolig lettelse for mig, at der endelig kom et navn på det jeg ”fejlede”, for så var det ikke bare mig, der var noget galt med.

Herefter fik jeg bestil tider, så jeg kunne komme i gang med det samme, for med Anni følte jeg for første gang, at jeg blev taget alvorligt med mit syn, og der blev virkelig gjort noget ud af, hvordan mit syn havde udviklet sig, og hvordan jeg så det i fremtiden.

Her fik jeg også at vide, at mine briller passede, men jeg skulle bare vænne mig til at bruge dem igen, så begyndte at bruge dem igen, og igen havde hun ret, for det blev igen en fordel at bruge brillerne, når jeg læste mv.

Min første time hos Anni Optik

Jeg var spændt på den først time nede hos Anni, hvor den stod på mange nye øvelser, som i starten godt kan virke lidt mærkelige, men det bliver helt lige meget, når man mærker, hvor hurtigt det virker. Og effekten kom hurtigt, for efter de første to uger, var min hovedpine forsvundet, og jeg fik igen overskud til at læse lektier.

Det tog lidt tid at vende sig til de daglige øvelser på en ½ time, men efter de to uger, var det blevet en vane, og da øvelserne blev udskiftet ca. hver 14. dag, så blev jeg heller ikke træt af øvelserne, og timerne hos Anni var altid en god oplevelse, hvor jeg altid følte mig velkommen.

Jeg var nede hos Anni og få nye øvelser 6 gange, og selvom det koster en del penge pr. gang, har det absolut været det værd, for ens syn kan man ikke gøres op i penge, og jeg har på intet tidspunkt fortrudt, at jeg startede hos Anni. – For som synsprøven vidste efter de 6 gange, så er min nærsynethed blevet bedre, og jeg har ikke døjet med hovedpine og ondt i øjnene, siden jeg begyndte hos Anni. Endvidere kan jeg nu læse i flere timer uden at mærke noget som helst, og jeg er blevet bedre til at se på afstand igen, så alt i alt har det været en super god oplevelse, og hvis du kan se dig selv i min historie, så kan jeg kun anbefale dig at prøve synstræning hos Anni Optik, for det kan ændre dit liv på mange måde, som det har været med til at ændre mit.

Mvh G.J.