Kunden fortæller

Store fremskridt med synstræning

Jeg har sagt ja til at skrive denne beretning i håb om, at det kan hjælpe andre der har problemer med synet. Jeg har fået så meget godt ud af at gå til synstræning hos Anni Optik. Og jeg håber at mange andre, vil få en ligeså god oplevelse ud af det som jeg har fået.

Jeg er en frisk ung pige på 19 år, der lige har afsluttet 2.g på Hjørring Gymnasium. Jeg bruger min fritid på Jiu jitsu og showdance, og når jeg en sjælden gang har tid passer jeg et par New Forest ponyer. Jeg er en meget aktiv pige og er derfor meget afhængig af at mit syn fungerer 100 %.

16 år gammel med begyndende dårligt syn

Det hele startede med at min mor en dag, helt tilfældigt, hørte om Anni Optik fra en fremmed kvinde i bussen på vej hjem fra arbejde. Jeg var 16 år og mit syn var begyndt at blive dårligt, jeg havde svært ved at se hvad der stod på tavlen i klasseværelset. Vi ringede derfor ned til Anni Optik i Aalborg og aftalte en tid til synsprøve.

Efter synsprøven, hvor vi fandt ud af at jeg var ved at blive nærsynet, aftalte vi at jeg skulle begynde på synstræning året efter, da jeg på daværende tidspunkt gik på efterskole.
Jeg har altid læst meget, og for at forebygge at min nærsynethed ikke skulle forværres mens jeg gik på efterskole, fortalte Anni mig at jeg skulle fokusere på noget langt væk, hver gang jeg havde læst en side i en bog. Det gjorde at mine øjne ikke ville vænne sig til, at se noget på kort afstand for lang tid af gangen, og det hjalp faktisk.

 

Synstræning

Året efter dvs. i 2004 begyndte jeg så med synstræning en gang om måneden hos Anni Optik. Anni var én, jeg følte mig tryg ved og det var en af grundene til at jeg startede og fortsatte med synstræning. Jeg kunne se en udvikling.

Da mine brødre kort tid efter også begyndte til synstræning, blev det til en familie beskæftigelse, og vi mindede hinanden om at træne ca. 20-30 min. om dagen. Vi har haft mange gode oplevelser med bl.a. ”bold på snor” og ”hunden” som er nogle af de øvelser vi alle skulle lave.

Virkningen har været utrolig, ikke alene har jeg fået et meget bedre syn og forebygget at det skulle blive værre. (40 % syn da jeg startede og 90 % syn da jeg sluttede, dvs. brillestyrken var faldet til 0.50), jeg har også forandret mig personligt. Fra at være en indadvendt og usikker person var jeg blevet mere bevidst om omverdenen, mere åben og bedre til at sige min mening.

Ved at gå til synstræning lærte jeg at øjnene er noget af det vigtigste vi besidder og derfor er det vigtigt at passe ekstra godt på vores øjne.