Kunden fortæller

Tina fik et nyt syn; Samsyn og skolegang

Tinas historie.

I begyndelse af Tina`s 9 klasse får hun problemer med at se og hun får hovedpine. Hovedpinen er specielt udpræget når der har været dyb koncentration om f.eks. læseprøve eller tavleundervisning.

Tina brugte briller de første skoleår men kunne efterhånden undvære brillerne da hun begyndte i 5. klasse.

I 7. Klasse begyndte hun at få problemer med at læse og vi købte læsebriller efter en synsprøve hos en optiker. Men i løbet af 9 skoleår fik hun som omtalt store problemer, da hun ikke kunne læses uden af bogstaverne flød sammen, det hele blev sløret og hun fik en voldsom hovedpine.

Tina har altid vidst, hvad hun gerne ville beskæftige sig med i sit voksenliv. Derfor vidste vi også, at vi måtte have hjælp til hendes syn, da Tina ikke var færdig med at gå i skole efter afgangs eksamen, men som minimum en HHX eksamen.

Problemer med samsynet

Vi opsøgte optiker igen, der efter en synsprøve kunne konstatere, at Tina bla. havde problemer med samsynet. Tina blev henvist til Anni Optik.

Tina fik den første synsprøve ved Anni i juni måned 09, der viste, at Tinas syn svarede til en person på 60 år.
– dvs. der var problemer med samsyn og med at fokusere.

Der blev lagt en trænings plan med konsultationer hos Anni hvor Tina blev instrueret i mange forskellige øvelser, der skulle trænes hjemme, inden næste konsultation, der typisk var planlagt til 14 dage efter.

Nogle af øvelserne tog udgangspunkt i kroppen som helhed f.eks. træning af reflekser. Nogle gange tænkte vi – ”hvad har det med synet at gøre”. Anni var god til at forklare og alle øvelserne har på den måde haft en logik, der pludselig blev til at forstå.

Når man er en party pige, der gerne vil der skal ske noget, kunne det ind imellem være svært at ”finde tid” til at træne og når træningen også kunne give hovedpine, kunne det være ekstra svært.

Nyt syn

Pludselig gav træningen pote. Musklerne omkring Tinas øjne blev smidige. Fra at have et syn som en 60 år, fik hun et syn svarende til hendes alder.

– Tina fik et nyt syn. Et syn det gjorde hende i stand til at læse uden at bogstaverne flød sammen og uden at få hovedpine. Hun kunne pludselig gøre sig skel øjet, hvilket hun ikke kunne før.