Kunden fortæller

Sofie gik til synstræning

Sofie´s historie.

Sofie havde, lige fra skolestart, meget svært ved at lære at læse. Hun øvede sig hver dag med lektierne, men selv i 5. klasse, havde hun meget svært ved at læse en rimelig enkelt sætning.

Hun var super god til matematik, men når det galt regning, hvor der skulle læses et stykke, så opstod problemet igen for Sofie.

Sofie gik til specialundervisning for at blive bedre til læsning.

Til en skolehjem-samtalerne fik vi at vide, at vi ikke skulle regne med, at Sofie nogensinde ville kunne tage kørekort på almindelig vis eller en uddannelse.

Jeg blev rigtig ked af det på Sofie´s vegne, for jeg vidst, at jeg havde et begavet barn, og hun skulle helst have sammen valgmuligheder i livet, som alle andre børn/unge, når den tid kom, hvor hun skulle vælge uddannelse osv.

Tilfældigvis læste Sofie´s mormor en artikel om et barn, som læste, som Sofie gjorde.
Hun kunne rimelig godt læse de enkelt ord, men fik ikke sammenhænget med, når hun læste og hun havde svært ved at koncentrere sig. Hun havde svagt Samsyn.
Dernæst snakkede jeg tilfældigvis med en tidligere nabokone, som, hvis datter også havde problemer med at læse, men hun havde nu gået ude ved Anni Optik i nogle måneder, hvor hun trænede øjnene.

Det havde hjulpen hendes datter så meget, at nu kunne hun læse, som andre børn og havde ikke brug for specialundervisning mere.

Hurtigt fik jeg lavet en aftale hos Anni Optik, og vi fik konstateret, at Sofie havde svagt samsyn. OG at dette kunne afhjælpes gennem træning.

Vi fik første program/øvelser og Sofie gik i gang med træningen. Ca. en halv time om dagen og efter nogle måneder, så kunne Sofie læse.

Hun startede med at læse avisen og dernæst at gå min bogreol igennem, hvor hun læse alle de bøger, som interesserede hende.

I DAG er Sofie 25 år.

– Hun bestod hendes folkeskoleeksamen med fine karakterer.
– Tog kørekort på almindelig vis og bestod både teori og køreprøve 1. gang.
– Tog en HF-eksamen med et flot gennemsnit og har nu lige fået sit bevis, som uddannet ejendomsmægler, som Sofie har drømt om i mange år.

Godt nok var det lidt dyrt, men det er de bedste penge jeg nogensinde har brugt. OG hvor ville jeg ønske, at der blev mere opmærksomhed på svagt Samsyn.

MANGE børn ville kunne blive i klasserne og følge den almindelige undervisning.

Sofie og jeg vil godt sige TAK til dig Anni, for uden øjentræningen og Sofie´s vilje, så var Sofie ikke nået så langt.

Mange hilsner fra
Helle, Sofie´s mor.

 

PS: Jeg er i en alder af 53 år startet på en efteruddannelse og har store problemer med at læse alle de bøger, som det indebærer.
Derfor tænkte jeg på, om jeg måske også har et problem, som Sofie havde?
Jeg har nu fået taget en test hos Anni Optik OG fået konstateret svagt samsyn, så er nu begyndt med øjentræning hos Anni.