Kunden fortæller

Lammelse af øjenmuskler, dobbeltsyn og øjne der løber i vand

Mor Lone: Lammelse af øjenmuskler, som følge af Sclerose.
Datter Liva: Dobbeltsyn.
Datter Zilje: Øjne der løber i vand.

Vores families kendskab til Anni begyndte, da jeg, Lone, som følge af sclerose, havde fået en lammelse af venstre øjes muskler. Efter at mit sclerose attack var ovre, kunne lægerne konstatere, at mit syn igen fungerede fint. Det var bare ikke min oplevelse. Jeg så fortsat dobbelt, når jeg kiggede til venstre for midten, og havde svært ved at få undertekst på tv og i bøger til at stå skarpt – vældig generende og udtrættende. Derfor kontaktede jeg Anni, og hun satte et længerevarende træningsforløb igang. Det betød daglige øvelser med en blanding af motorik øvelser for kroppen og specifikke øvelser for øjnene, der igen skulle lære at fokusere og samarbejde.

Hver 4. uge fik jeg nye øvelser, og efter tre kvart år med daglige øvelser (10-20 minutter) var jeg igennem øvelsesprogrammet. Alt sliddet og ihærdigheden var det hele værd! Jeg kunne se tydeligt igen og nu 7 år efter er mit syn fortsat i orden!

Utydeligt dobbeltsyn

Da min datter Liva, som ca 8 årig begyndte at holde sine læsebøger i mærkelige positioner, og gav udtryk for, at hun så utydeligt og også dobbelt, tog vi til en almen optiker. Synsprøven viste ingen nedsat syn, men evt en smule nedsat samsyn. Vi blev anbefalet at tage kontakt til Anni. Anni kunne med sin udvidede og mere specifikke synsprøve konstatere, at Liva var ved at udvikle et dovent øje, (at hendes ene øje var ved at opgive samarbejdet med det andet øje, og lade det ene øje overtage al arbejdet).

Vi gik så igang med øvelser og trænede stort set hver dag. Det kunne godt være hårdt nogle dage, men mange af øvelserne var også sjove og nærmest som leg. Endnu engang blev vi belønnet for hårdt arbejde. Efter et lille års tid var Liva igennem hele programmet. Hun havde nu perfekt samsyn, en meget hurtigere læsehastighed, kunne følge linierne uden at springe op og ned på siden, og med en hel svag læsebrille kunne hun læse uden at anstrenge sine øjne.

Øjne løb i vand under læsning

Vi måtte dog igang alle gode gange tre, for Zilje begyndte som 7 årig at klage over, at hendes øjne løb i vand under læsning, og hun så også dobbelt som sin storesøster.

Synstesten hos Anni viste dog ikke så stor udslag, men der var dog nedsat samarbejde mellem de to øjne og hurtig udtrætning under læsning. Som de to forrige gange har vi knoklet men også hygget os med øvelser dagligt i et lille års tid og det har vi ikke fortrudt. Zilje læser nu uden, at hendes øjne løber i vand, og hun læser i op til en time af gangen uden udtrætning.

Også hun har fået en svag læsebrille for ikke at overbelaste sine øjne under læsning, skolearbejde og skærmarbejde.

Jeg synes til tider at det har været hårdt arbejde med alle disse øvelser. Jeg føler dog at det har været en vigtig og betydningsfuld investering jeg har givet mig selv og vores børn – en gave vi har med os resten af livet! Nu skal vi ikke anstrenge os for at læse, se tv mv. og pigerne har fået hurtigere læsehastighed, der sandsynligvis også vil hjælpe dem under deres studietid og på deres eventuelle videregående uddannelser.

TAK ANNI!!!