Kunden fortæller

Dobbeltsyn efter blodprop i hjernen

Dobbeltsyn – delvis lammelse af øje efter blodprop i hjernen.

Den 5. august 2015 blev jeg, 65 år, indlagt på Ålborg sygehus med synsforstyrrelse på mit højre øje. Jeg kunne ikke styre øjet og øjenlåget, hvorved jeg så dobbelt.
Undersøgelsen på sygehuset viste, at jeg har haft en boldprop i hjernen, hvilket delvist havde lammet styringen af øjet og øjenlåget. Jeg blev udskrevet uden nogen information om mulighed for træning af øjet.

Gennem bekendte fik jeg kendskab til Anni Optik v/Anni Hansen i Ålborg.

Efter en grundig undersøgelse af øjet konstaterede Anni, hvilke synsfelter m.v., der var beskadiget. På grundlag heraf blev jeg sendt hjem med et intenst træningsprogram.

Den første træning var at træne øjet i at fokusere på et punkt og prøve at flytte fokus til et andet punkt. Herefter skulle jeg forsøge at fokusere på samme punkt med begge øjne.
Efter nogen tid lykkedes det at fokusere på samme punkt med begge øjne et kort øjeblik, hvorefter dobbeltsynet kom tilbage. En morgen, efter flere dage med træning flere gange om dagen, var dobbeltsynet pludselig forsvundet

 

– Jeg kunne ikke se dobbelt længere – hvilken lykke!

Jeg gik 3 – 4 gange til træning hos Anni, hvor hun konstaterede, hvor langt jeg var nået, og jeg fik hver gang nye træningsprogrammer. Den 11. december 2015 foretog Anni en synsprøve, hvor det blev konstateret, at mit syn var helt på samme stadie, som før jeg fik boldproppen.

Jytte Grønborg