Kunden fortæller

Manglende synsfelt efter blodprop

For et år siden fik jeg en blodprop i hjernen. Den ødelagde meget af mit synsfelt til højre og samtidig blev mit syn forværret.

Jeg kunne ikke arbejde, da mit arbejde hovedsaglig er foran en computerskærm, jeg kunne ikke læse eller se på TV og jeg måtte/kunne ikke køre bil.

Øjenlægen på sygehuset sagde direkte til mig;
”gå hjem og nyd de ting du kan og kan du klare at arbejde et par timer om dagen, er det fint. Sælg huset (jeg bor på landet) og flyt til byen, så er der ikke brug for bilen.”

Altså ingen hjælp fra det etablerede system. De kan/vil med andre ord ikke gøre noget. En kollega fortalte mig om Anni, og hvordan hun havde hjulpet hendes søn med synstræning. Da jeg spurgte øjenlægen på sygehuset om synstræning, var svaret: det er spild af penge. Jeg har ikke et sekund fortrudt, at jeg har brugt tid hos Anni.

Anni har lært mig at se på en anden måde – at udnytte det synsfelt jeg har. Jeg har samtidig fået mere overskud, glæde og bedre balance.

Hvad det er Anni gør, er en gåde og virker lidt besynderligt nogle gange, MEN DET VIRKER.

Hvorfor skal jeg se i 3D, hvorfor skal jeg være skeløjet, hvorfor skal jeg ligge på gulvet og lave øvelser når det er mine øjne det er galt med.

Jeg har nu gået ved Anni omkring 1 år, med ca. et månedligt besøg. For hver gang jeg kom til træning var det en glæde og jeg følte hver gang at der var fremgang. Mit manglende synsfelt er indsnævret – jeg føler jeg ser mere.

Dags dato har jeg endnu ikke fået lov at køre bil, men jeg er fortrøstningsfuld om, at det nok kommer engang.

Man undrer sig over, hvorfor synstræning ikke er en del i det offentlige system når det nu virker. Det er jeg et eksempel på.

EN KÆMPE TAK TIL ANNI. Uden hende var det ikke lykkedes mig at komme så langt som jeg er i dag