Kunden fortæller

Hjalte 8 år – Kæmpe forskel i trivsel og livsglæde

I august 2013 begyndte Hjalte på 8 år til synstræning. Vi havde gennem fire-fem år lavet masser af motorisk træning med Hjalte, da han blev udfordret kraftigt af balancen. Han havde netop været til fysioterapeut, hvor alle hans øvelser blev filmet og det viste sig på klippene, at det kunne være en god ide at få tjekket Hjaltes syn.

Vi kontaktede Anni Optik i Aalborg og Hjalte kom til synsprøve. Hjalte skulle de næste måneder hver dag træne hans samsyn, evne til at slappe af i og omkring sine øjne, motorik og koordination, hvilket foregik gennem forskellige øvelser, som vi ca. hver fjerde uge fik anvist af Anni i butikken.

Der er ingen tvivl om, at synstræningen har betydet en KÆMPE forskel for Hjalte, hans trivsel og livsglæde.

Fra at være motorisk tilbageholdende, bruge uanede kræfter på at koordinere fx løb, have brug for at samle benene til på hvert trin op og ned af trappen og have svært ved at koordinere kroppen til at sparke til eller gribe en bold. Har Hjalte udviklet enormt gå-på-mod og lyst til at bevæge sig; han søger selv udfordringer som at balancere på kantsten, kravle i træer, spille fodbold og basket, køre på rulleskøjter og skateboard osv.

Han er blevet langt mere stabil og udholdende.

Også Hjaltes evne til at læse er forbedret – det at holde fokus på ordene og linjen – nu lykkes linjeskift hver eneste gang!

Desuden er Hjaltes daglige hovedpine stort set også forsvundet. Han er blevet mere glad – sådan dybt inde fra – har fået mere livsmod og livsglæde. Jo, indsatsen har bestemt været guld værd!!!

 

Med taknemlighed sendes hermed mange sommerhilsner fra
Maibritt, Hjaltes mor.