Kunden fortæller

Problemer med læsning og koncentration

Mark fik i 3. kl. briller, da han havde problemer med at se, hvad der blev skrevet på tavlen. Han skelede også lidt på begge øjne. Da han gik i 5 kl. begyndte han at få problemer, når han læste. Han så streger gennem teksten, og når han havde læst en side fik han ondt i øjnene. I 6. klasse fik han nogle farvede ark, som han lagde over det, han skulle læse, for at få stregerne i teksten til at forsvinde. Han fik også kontaktlinser, som han jævnligt gik til kontrol med. Der skulle oftere og oftere mere styrke på. I 8. kl. blev Mark henvist til Anni optik, for at få testet om han måske havde problemer med samsyn.

Det viste sig, at han havde store problemer med samsyn. Han skelede ud og op på det ene øje og ud og ned på det andet øje. Anni gav os straks nogle øvelser, som vi glædede os til at komme i gang med.

Men det skulle vise sig, at det ikke var uden problemer, at lave disse øvelser. Mark fik meget ondt i øjne og hovedet ved øvelserne. Når han rejste sig, blev han svimmel og fik kvalme. Når vi skiftede øvelser, kom der hele tiden nye kampe, der skulle kæmpes med smerter forskellige steder. Som om baghovedet var ved at sprænges, og han svedte helt vildt ved en bestemt øvelse. Men vi havde mange lange samtaler om, at det var blevet lettere for ham at læse, og det var blevet lettere for ham at finde tilbage til det sted, hvor han var kommet til, når han skiftevis skulle se op på tavlen og ned i bogen lige foran ham. Han var også blevet meget bedre til at koncentrere sig. Og kunne lukke af for forstyrrelser i sine omgivelser. Dette gjorde, at han kunne holde smerterne ud, når han vidste at der kom noget godt ud på den anden side.

2 måneder med synstræning

Efter ca. 2 måneder med synstræning begyndte Mark at få ufrivillige trækninger med hovedet og armene. Mark kom til undersøgelse hos en børnelæge, som kunne teste at han havde udviklet en meget mild form for tourette, men det helt sikkert vil forsvinde når han afsluttede synstræningen.

Som tiden gik blev smerterne mindre og mindre og resultaterne fra øvelserne større og større. Mark har fået meget bedre resultater ved de seneste prøver i skolen og læser nu meget hurtigere, uden at få ondt i øjnene. Lysten til at få lavet lektierne uden de store kampe, er også blevet større, når han nu skal bruge mindre tid på at læse. Ud over gevinsten med læsning, har træningen givet mange sidegevinster som f.eks har den givet Mark mere ro i kroppen og bliver ikke længere så sur over, at tingene ikke altid lykkes første gang. Han klør bare på igen uden at give op. Er blevet meget bedre med en bold. Både når han kaster og skal gribe.

Et godt råd når man skal i gang med synstræning. Aftal et bestemt tidspunkt på dagen som synstræning skal laves og hold små pauser og tag en fridag fra synstræning ind i mellem.

Så et tjek hos Anni er alle pengene værd, da det ikke kun hjælper på synet men hele kroppen og selvtilliden.

Anni er bare fantastisk. Vi har glædet os, hver gang vi skulle ind og have nye øvelser. Stor tak til Anni og Githa for en rigtig god og kærlig behandling.

Kæmpe knus fra
Mark og Conny