Kunden fortæller

Bedre til at skrive, læse, stave og springe med hest

Jeg hedder Emilie, jeg er 13 år gammel. Jeg bor på en stor går nær nibe, mine forældre producer kalve. Jeg er selv en hestepige og har to ponyer. Jeg er springrytter på C plan.

Jeg har gået et halvt år hos Anni optik. Jeg har lige siden 4. Klasse haft problemer med mit syn. (Jeg går i 7. Klasse nu) i starten af 4. Klasse var jeg til øjenlæge i Hobro, der fik jeg briller, dem gik jeg med et stykke tid. Jeg fik at vide, at jeg edenligt ikke havde problemer med mit syn, men det var måske noget psykisk der gjorde mit syn dårligt sagde øjenlægen. Så vi gjorde ikke rigtigt mere ved det. I november 2013 tog min mor og jeg til en optiker i Nibe (Kuntz Optik). Rikke som ejer Kuntz Optik målte mine øjne og sagde at jeg nok skulle have briller. Rikke målte også noget som hun ikke viste hvad var, vi blev henvist til Anni Optik og en øjenlæge. Vi ringede til Anni Optik og en øjenlæge for at bestille en tid. Øjenlægen fortæller at der var noget med mine øjne som man kun kan gør noget ved hvis man er under 9 år. Han måler der efter ud så jeg kan få briller.

Da jeg kommer ind til Anni snakker vi, hun stiller en masse spørgsmål til min skole, min familie, mine venner/veninder, og mine fritidsintresser.

Jeg kan ikke få kørekort

Anni måler også mine øjne og kommer frem til at jeg faktisk ikke kan få kørekort, for mit syn er så dårligt. Det bliver jeg lidt ked af at høre for jeg vil gerne have traktorkørekort når jeg bliver 16 og så videre. Anni og jeg bliver enig om at prøve og træne mine øjen op til at jeg kan få det kørekort.

Vi bestiller en ny tid, hvor vi så skal have nogle træningsøvelser med hjem. Da min mor og jeg kommer ind til Anni igen, viser hun mig nogle øvelser som jeg skal lave hver dag de næste 14 dage indtil jeg skal ind til hende igen. Sådan har det været et halvt år. Hos Anni – træne hjemme i 14 dage – ind til Anni igen efter nye øvelser og test af de øvelser jeg har “haft for”.

En typisk dag for mig

Der var mange der spørger mig om hvordan jeg kan nå skole, lektier, øjentræning og min ponyer på en dag. Det er nu let nok hvis man planlægger sin dag. En typisk dag for mig er skole fra 8.15-14, så hurtigt hjem 14-14.15. så lave lektier, nogle dage er der jo flere en andre dage og træne øjne i en halv time. Der efter op til ponyerne i ca. 3-6 timer, så er jeg hjemme igen ved 19-19.30-tiden. Så jeg har ikke rigtig haft tid til mine venner og veninder før nu, hvor øvelserne er blevet kortere end de var i starten.
Jeg går meget op i min skole og den kommer altid først, der efter kommer mine ponyer og så venner og veninder. Jeg fik det til at fungere i det halve år hvor jeg gik inde hos Anni ved at lave øvelserne lige efter lektierne. Der er altid nogle negative og positive ting – man må vælge til og fra. Men nok de meste positive ting er at jeg kunne se jeg blev bedre til at læse, skrive og stave, men ikke mindst at min springlære siger at jeg er blevet meget bedre til at springe og det betyder meget, så jeg kan kun anbefale at tage en snak med Anni, hvis du/I har problemer med øjnene. For det viser sig at vi har præsteret at få trænet mine øjne op til at jeg kan få et kørekort til den tid, i samarbejde med Anni.