Kunden fortæller

Dårligt samsyn

I 2. klasse begyndte min datter Silje at få svært ved at holde fokus i timerne og faldt i staver i timerne. Hjemme opdagede vi, at hun begyndte med en mærkelig uvane, hvor hun kiggede op og til siderne. Silje begyndte også at klage over hovedpine og træthed.

Et familiemedlem anbefalede os, at få checket Siljes syn, så vi gik ned til vores lokale optiker. Hun lavede forskellige test, men det var især, da hun lavede en test med en kuglepen, hvor Silje så dobbelt, at optikeren fattede mistanke. Testene viste også tydeligt, at Silje ikke kunne lide at få kuglepennen tæt på øjnene. Vi blev henvist til Anni Optik, der første gang lavede en synstest. Silje så dobbelt ud til 120 cm, og vi fik at vide, at Silje ville profetere meget af samsynstræning.

Hovedpinen forsvandt

Allerede efter et par måneders træning af samsyn forsvandt hovedpinen og vanen med at kigge op og til siderne. Silje syntes altid, at det var spændende, at komme ud til Anni Optik. Silje var god til at forstå de øvelser, som Anni instruerede hende i, og det resulterede også i, at hun udførte øvelserne korrekt og godt.

Synstræning er hårdt arbejde. Nogle af øvelserne syntes Silje var rigtig sjove, og andre var en stor udfordring, at få hende til at udføre dagligt. Et godt råd, som jeg vil give videre er, at være konsekvent med et fast tidspunkt på dagen, hvor øjentræningen foregår. Hvis det bliver op til barnet, hvornår der skal trænes på dagen, opstår der konflikter og undskyldninger for, at der ikke skal trænes lige nu.

Silje går nu i 3. klasse og har gået hos Anni Optik i ca. 8 måneder. Anni har lige lavet endnu en synstest, der viser store fremskridt. Silje har fået læsebriller, som hun bruger hver dag, og hun føler, at de er en stor hjælp at have på i skolen, når hun laver lektier og ser tv. Samsynstræningen har resulteret i, at Silje nu har lyst til at lave lektier og læse. Hun har let ved skolen og er meget dygtig til dansk og matematik.

Silje er et bevis på, at samsynstræning virker, og jeg vil sige Anni tak for hjælpen og samarbejdet med at hjælpe Silje til at få en meget lettere hverdag på mange punkter.

Hilsen Siljes mor, Tina Jensen