Kunden fortæller


I dag bruger jeg ikke briller

Thomas fortæller:

Lad mig starte med slutningen. I dag bruger jeg ikke briller og kan sagtens læse i længere tid, uden det giver hovedpine.

For 19 år siden fik jeg mine første briller, og da jeg for tredie gang skulle op i styrke, valgte jeg at begynde på Annis øjentræning i stedet for at købe nye briller. På det tidspunkt var jeg studerende og læste en del.

Læsningen gav mig ofte hovedpine sidst på dagen. Anni havde allerede vist et par øjenøvelser, som jeg udførte nu og da uden det store resultat. Den egentlige øjentræning endte med at være på 6 sessioner med 14 dage imellem. Næsten alle dage i hele perioden lavede jeg mindst én øjenøvelse. Som studerende var prisen for forløbet en væsentlig motivationsfaktor, men det har vist sig at være pengene værd.

Brillestyrke halveret

Som jeg husker det, var det kort tid efter de 6 trænings sessioner, at jeg begyndte at bruge mine første briller igen. Mit behov for brillestyrke var omtrendt halveret. Et halvt til et helt år senere havde jeg ikke behov for briller. Mine øjne havde ændret sig fra at være nærsynet med en styrke 2 til styrke 0.5, hvor det forsat er idag.

Træningen har også betydet, at mine øjne er blevet mere åbne (øjenlågene har løftet sig) og at mine boldevner er blevet lidt bedre. Det sidste ville have haft mere betydning, hvis det var sket, mens jeg gik i skole, men jeg er bare glad for, at jeg kom igang, da jeg gjorde. Jeg mener absolut, at alle, der har problemer med øjnene, burde finde en måde at træne dem op på istedet for at kompensere med større brillestyrke.