Kunden fortæller

Emma som ordblind

Da jeg stader i skole kan jeg hverken læse eller skrive. Selv om jeg starter i 1. 2. 3. og 4.klasse bliver jeg ikke meget beder.

Da jeg starter i 5.klasse er det på en ny skole. Da jeg har gået der i en måned bliver jeg spurt om jeg vil testet for om jeg er ordblind. Jeg siger ja og kort tid efter er jeg i gang med testen. Da jeg får svar viste testen at jeg kunne være Danmarks mest ordblinde barn. Jeg fik at vide at det ikke var nogen tvivl jeg var ordblind, meget ordblind. 

I starten af 7.klasse kommer min mor hjem og fortæller om synstræning. Jeg tænker i staten at det ikke kan være muligt. Jeg kunne huske svarene fra min ordblinde test. Tanken om at det kunne være muligt gjorde mig glad sammen tid var jeg sikker på at det var umuligt. Derfor begyndte jeg at græde. Jeg sagde ja til at starte til synstræning. 

Jeg gik til undersøgelse/synsprøve hos Anni Optik og fik at vide at synstræning helt klart kunne hjælpe mig. Der startede et eventyr. Hver anden uge tog min mor og jeg ind til Anni hvor vi fik nogle øvelser jeg skulle lave. En af den var hvor jeg fik klap for det ene øje min mor fik en bold i en snor som hun skulle svinge frem og tilbage, fra siden til siden og rundt og rundt. efter det skulle jeg have klapper for det andet øje, mens min mor skulle svinge bolden. Til sidst det samme, uden klap for øjet. Første gang jeg skulle prøve den øvelse skulle jeg anstrenge mig helt vildt men sidst jeg prøvede var det helt uden besvær. 

Ud over en masse øvelser er der en ting jeg aldrig vil glemme; en slags lystavle. Inde i midten af tavlen var en lille cirkel og ud fra den gik nogle streger hvor der sad nogle af små cirkler. Når en cirkel lyste skulle man trykke på den, så gik lyset ud og der kom lys i en anden cirkel. Der var tid på og når den var gået kunne se hvor mange lys man havde rørt. Første gang rørte jeg 36 og min rekord er 83. Der kunne jeg se hvor meget jeg havde rykket mig. 

Jeg kan helt klart anbefale synstræning. Og jeg kan helt klart anbefale at man stader hos Anni.