Kunden fortæller

Erfaringen med synstræning

Jeg var begyndt at få en del problemer med hovedpine, når jeg læste og arbejde på min computer. Så jeg fik en tid hos den lokale optiker, som lavede nogle synstest. Testene viste, at problemerne ikke kunne løses med briller. Jeg blev derfor anbefalet at tage ud til Anni Optik for at starte noget synstræning på grund af, at jeg havde en svag muskulatur i øjnene, hvilket åbenbart også gjorde, at jeg ikke var særlig hurtigt til at læse.

Anni konstaterer, at syntræning var løsningen. Men ingen var, at jeg skulle have nogle forskellige øvelser fra gang til gang, enkelte øvelser var dog gennemgående, og så komme hver anden uge, men da jeg på det tidspunkt gik på Han Herred Ungdomsskole, var det svært at få tid til at komme hver anden uge, så aftalen var, at jeg skulle komme 1 gang om måneden, så jeg havde længere tid til at lave de forskellige øvelser.

Anni havde før haft efterskoleelev, men det var ikke altid, at det var den bedste kombination, men mine forældre og jeg blev enige om, at vi gerne ville have det overstået inden min start på gymnasiet, da mine læsebehov sikkert ikke ville blive mindre.

God erfaringen med synstræning

Jeg har kun gode erfaringer med synstræning, og jeg har haft mange gode øvelser. For en del af øvelserne var det nødvendigt at have hjælpere, men det var bestemt ikke et problem på efterskolen, der var altid en værelseskammerat eller andre, der var villige til at hjælpe. Jeg fik også at vide af Anni, at synstræningen også kunne bruges til at blive bedre til sport, fordi man fik mere overblik.

Det synes jeg var en meget stor motivation for mig.

Jeg har fået rigtig meget ud af synstræningen, og mine læsehastighed og koordinationsevnen er også forbedret.

Nogle af øvelser skal jeg fortsætte med at gøre efter forløbet. Min hovedpine er næsten helt forsvundet efter synstræningen, og det er simpelthen så dejligt, ikke at skulle gå rundt med hovedpine hver dag mere.

 

– Jacob Ponsaing