Kunden fortæller

En givtig rejse

Man bliver aldrig færdig med at lære nyt!

Jeg kom til Anni sommer 2011, efter at jeg havde døjet i længere tid med nakkeproblemer, som jeg gik til en fysioterapeut med, da jeg til den tid så en sammenhæng med en dårlig skulder over
flere år.

Trætte øjne og stiv nakke

Da jeg hyppigere og hyppigere døjede med trætte øjne og stiv nakke også på arbejde, tænkte jeg, at det var tid til et check af øjnene hos optikeren. Jeg er en kvinde på 51 år og arbejder på fuldtid
som talepædagog. Jeg havde fået briller med overgangsstyrke for 2 år siden, men kunne simpelt hen ikke vænne mig til at bruge dem. Senest efter 3 timer fik jeg altid hovedpine af dem.

Optikeren fattede mistanke om samsynsproblemer. Desværre lidt sent, da udgifterne havde været høj og hovedpinen en fast ingrediens af arbejdslivet.

Annis undersøgelse viste svage resultater i både det ene og det andet og hun opbyggede en forventning hos mig, at der var noget at gøre. Da jeg som ungt skolebarn havde døjet meget med dysleksi/ordblindhed syntes jeg, at jeg var nysgerrig på mange måder pga. min egen profession, mulighed for at ændre noget ved mit selvbillede, læse/skrive evnen og selvfølgelig selve synsevnen. Tænk jeg måske kunne droppe brillerne!!

Så motivationen var i top og der blev trænet på livet løs. Til stor undring og fornøjelse af familien og vennerne, der kom i huset og undrede sig over nye ”vægdekorationer”.

Helbredt

Hovedpinen forsvandt mere og mere og jeg erklærer mig i dag for ”helbredt” hvad angår dette problem. Fantastisk! Synet er blevet bredere og jeg ser simpelt hen ”mere”. Jeg læser i testen noget hurtigere end i starten og oplever, at jeg ikke bliver så hurtig træt ved at læse især om aftenen. Øjnene er blevet bedre til at fastholde linjerne.

Annis tit stillede spørgsmål: ”arbejder man bedre hvis man er anspændt eller afspændt?” Har hjulpet til at huske, at give mere slip i udfordringerne til dagligt. Jeg bruger to hjælpegenstande, hvis jeg mærker træthed eller optakt til hovedpinen. Jeg kan give slip efter kort tid og hovedpinen forsvinder igen.

Jeg kan desværre ikke undvære brillerne, men kan fint nøjes med de billige briller fra supermarked og så vil jeg anskaffe mig skærmbriller, da mit arbejde kræver meget tid foran computeren i dag.

I forhold til min egen profession har jeg fået endnu mere øjnene op for hvor vigtigt og betydningsfuld synet er, for at kunne fungere på mange måder mere optimalt. Øjentræning kan påvirke fysisk og psykisk velbehag i en positiv retning. Man øger koncentrationen, øger motorisk planlægning både på grov og finmotorisk plan, især hvis refleksøvelserne indgår i programmet.

Koordinering af kroppen og øje-håndkoordinering kan forbedres. At arbejde med sine øjne kan godt sammenholdes med at arbejde med sin hjerne på mange forskellige planer. Dette kan kun være godt!

Jeg er meget glad for, at jeg har investeret al den tid i at arbejde med mine øjne. Det var en spændende og givtig rejse. Man bliver jo aldrig færdig med at lære nyt!

Doris Kafka