Tørre øjne

Blink – så er der ikke et øje tørt

Vi kender det alle: På et eller andet tidspunkt begynder øjet at ”klø” eller at være irritabelt. Som regel sidst på dagen eller ud på aftenen. I disse DVD tider kan man jo altid lige sætte sig med slutningen af ”Borte med blæsten”. Så kommer tårerne automatisk. Spøg til side, der findes i dag flere måde at give øjet den normale fugtighed på. Det vi anbefaler er ”kunstige tårer” eller komfortdråber, som man også kalder dem.

LIGE SÅ NATURLIG SOM AT BLINKE MED ØJET

Vi har øjendråber som er et middel, der fungerer næsten på samme måde som øjets egne tårer. De har jo til formål at holde overfladen af øjet fugtig med en ”tårefilm”. Øjendråberne fungerer på den måde, at det ”smører” øjet med fx hyaluronat. Det er et stof, der findes naturligt i øjet. Hyaluronat fungerer så øjet i en lang periode føles forfrisket og i god balance.

BLINK IND TIL OS

Vi er selvfølgelig klar over, at komfortdråber kan fås mange steder, men som fagfolk, når det gælder øjne, synes vi naturligvis, at det er mest oplagt at købe dem hos os, hvor vi samtidigt kan rådgive om det helt rigtige produkt.

THERA TEARS

Denne koncentration af saltindhold i tårefilmen, kaldet osmolaritet, er den for høj, anbefaler vi øjendråber med et lavt indhold af salt, men med bikarbonat og elektrolytter, som hjælper til at genopbygge en sund tårefilm. Disse sælges i butikken.
Elektrolytter medvirker til at opretholde tykkelsen af hornhinden, antallet af slimceller, samt til gendannelse af beskadigede epitelcellers barrierefunktion, struktur og dannelse. 

OMEGA3

Derudover kan man hjælpe til med et omega 3 tilskud, det findes også i butikken. I dette tilskud er der et højt indhold af de sunde omega 3 fedtsyrer inklusiv hørfrøolie.Omega 3 fedtsyrer (DHA) medvirker til at bevare et normalt syn, forudsat at det pågældende produkt har en dagsdosis med mindst 250 mg DHA. DHA medvirker til udviklingen af normalt syn hos spædbørn op til 12 måneders alder.DHA indtaget af moderen medvirker til normal udvikling af øjnene for fosteret og spædbørn som ammes.

STERILID

I nogle tilfælde kommer tørre øjne på grund af blepharitis, som er skæl i øjenomgivelserne og øjenvipperne. Det skal behandles først. Vi anbefaler ”SteriLid”, som er skum der er velegnet til brug sammen med brusebad, den skal vaskes afefter 1 minut med vand. Den dræber bakterierne der kommer i den tørre hud, som danner skællene.