Kunden fortæller

Nu uden briller – og med mere gå-på-mod

Jens 13 år

Inden synstræning hos Anni

Jens døjede med hovedpine og koncentrationsbesvær, specielt i forbindelse med skolen. Desuden var han meget ked af læse og dermed svær at få til det.

I slutningen af 4. klasse fik Jens briller med styrken -1,5. De hjalp på hovedpinen, men koncentrationen blev ikke bedre. Jens var stadig svær at fastholde i ting. Læsningen specielt begyndte at udfordre Jens, hvilket lærerne også begyndte at bemærke.
Skolens læsevejleder lavede en læsetest på Jens, som vidste, at Jens er god til dansk, men at han læser for langsomt.

Jens’ onkel har for ca. 30 år siden gået hos Anni, og han har forbedret sit syn væsentligt i den periode.
Efter læsetesten besluttede vi, at Jens skulle synstestes hos Anni.

Hos Anni Optik

Anni testede Jens’ syn i forsommeren i 6. klasse. Jens havde samsynsproblemer og begyndte i et længere træningsforløb hos Anni.
Vi har været på klinikken hver 14. dag for at få nye øvelser. Hjemme har Jens øvet ihærdigt HVER dag over en længere periode. Øvelserne har vekslet mellem synstræning og koncentrationsøvelser.

Efter ca. 5 måneder fik Jens testet synet igen. -1.5 er blevet til +0.25 og samsynet er reduceret væsentligt – dog er vi ikke helt i mål der endnu. Det arbejder vi stadig på sammen med Anni.

Efter synstræning hos Anni

Det er ikke nødvendigt, at Jens bruger briller længere. Dejligt befriende for Jens i hans alder.
Derudover er Jens blevet en del bedre til at koncentrere sig om skolen og opgaverne der.

Lige før efterårsferien i 7. klasse laver Jens en ny læsetest i skolen. Hans læsehastighed er forbedret rimelig meget, og han ligger nu, hvor han skal ud fra den test. Dog viser en uddybende test, at han skal øve mere i at læse og dermed udvide med at læse sværere ord. Det ser vi som en naturlig ting, da Jens jo var ked af at læse og satte læsningen lidt på stand-by, imens han har synstrænet.

Vi har haft et håb om, at Jens generelt kunne få mere gå-på-mod og gå til en holdsport som evt. håndbold.
Jens er begyndt til håndbold på et hold, hvor der er et utroligt sammenhold. Det styrker Jens på flere måder.

Det kan varmt anbefales, at synstræne hos Anni. Rigtig mange kunne have glæde af det. Kunne ønske at det blev mere anerkendt af skolerne.

 

Taknemlig hilsen fra Jens og mor-Anne